Sidhuvudbild

Grundkurs i sjukdomsklassificering
Emendors grundkurs i sjukdomsklassificering kommer att hållas under November - December 2017 på Hotel Rival vid Mariatorget på Söder (en dag på van der Nootska palatset) i Stockholm. Läs mer här

PCSI
The 33rd annual Patient Classification Systems International (PCSI) Conference will be held in Sydney, Australia from the 9th to the 13th October 2017. Webbsite

För mer information om Patient Classification Systems International (PCSI) klicka här

IFHIMA
För mer information om The International Federation of Health Information Management Associations (IFHIMA) klicka här

IHTSDO
För mer information om International Health Terminology Standards Development Organisation (IHTSDO) klicka här

WHO
Internal Classification of Deseases (ICD) ges ut av WHO. Information om ICD-11 hittar du här

RDK:s fortbildningsdagar 2017 i Stockholm!

Tack för att ni deltog i årets fortbildningsdagar!

Nu börjar planeringen inför nästa år i Tylösand. Boka in 14-16 mars 2018. Vi börjar med workshop den 14 mars och avslutar dagen med årsmöte. Den 15-16 mars är det RDK:s fortbildningsdagar.

Hälsningar styrelsen i RDK!

RDK-stolar.JPG

RDK:s fortbildningsdagar 2016

15year.jpg Nu är fortbildningsdagarna tyvärr över för i år - ses nästa år!

Läs mer om konferensen här

Tack för den här gången!

Styrelsemöte Quality Hotel View i Hyllie

Invigning.jpg I samband med styrelsemötet på Quality Hotel View i Hyllie var det också invigningsfest av hotellet med entré på "röda mattan". Hotellägaren Petter Stordalen var där och hade bjudit in artister såsom Tommy Nilsson, Patrik Isaksson, Uno Svenningsson, Linnea Henriksson och Danny Saucedo.

Quality Hotel View i Hyllie

Delar av styrelsen granskar Quality Hotel View i Hyllie - under byggnation nu! Vi ser fram emot att ha RDK:s fortbildningsdagar 2016 här!

Ses vi?!

12041953_10153586697813529_373984494_n.jpg

RDK-certifieringen utskickad!

Äntligen har de som skrev RDK kodarcertifiering fått sina resultat! Vi ber om ursäkt att det tog tid innan ni fick era resultat, men då vi sitter på olika platser i landet är det svårt att hitta tid för att sammanstråla och göra rättningarna, samt att Sequelae AB önskade statistik på alla svar.

Till dig som gjorde skrivningen: Möjlighet till genomgång av skrivningen kommer att erbjudas onsdag den 16 mars 2016 kl 16:30 - 18:00, Olafr Steinum kommer att leda genomgången. Tag med dig din skrivning och ICD-10-SE.

Vinterpratare 2014

Agnes_Wold.jpg Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, överläkare, kommer att vinterprata den 30 december 2014 kl 13:00 i P1.
– Mitt Vinterprat kommer att handla lite om immunsystemet och allergi, varför det är meningslöst att städa och varför man inte behöver vara glad.

Agnes Wold var lite otippat en av de mest delade Sommarpratarna på sociala medier i år.
- Utvecklar ett vaccin mot allergi tillsammans med sin forskargrupp på Sahlgrenska Akademin i Göteborg. Grundtesen är att vi behöver fler virus och bakterier i vår omgivning när vi är små.
- Skakade om forskarvärlden när hon och en kollega lyckades bevisa att kvinnor systematiskt diskriminerades.
- Har debatterat amning.
- Avlivat myter om hur mycket vatten vi måste dricka varje dag.

Agnes var en av föreläsarna på RDK-dagarna 2006 i Göteborg, där föreläste hon om "Snusk som skydd mot allergi, och lite annat också."

Agnes Wold - Sommarpratare i P1

Positivt om Agnes Wolds sommarprogram

"Lugnt, klokt och med glimtar av skön humor" skrev GP:s recensent om radioprogrammet Sommar den 11 augusti. Värd var Agnes Wold, överläkare hos oss och forskare vid Sahlgrenska akademin. Du som missade programmet kan lyssna i efterhand.

Det handlar om hennes kamp i slutet av 90-talet, tillsammans med kollegan Christine Wennerås, för att avslöja hur kvinnor systematiskt diskriminerades vid utdelandet av forskningsanslag, en riktig thriller som fick Medicinska forskningsrådet att avgå och gav genklang i forskarkretsar världen över. Hon jämför med situationen för Elsa Eskilsson, Sveriges första kvinnliga docent på 1800-talet, och hittar många likheter.

Det handlar också om nya rön kring barns allergier i relation till pälsdjur, smuts och inte minst ammande som fått positiva konsekvenser för barnen och minskat skuldbeläggande av mammorna.

"Med Cornelis Sjuttonde Balladen och textraden 'om detta land man bryter seden och inte ständigt kacklar likadant som alla andra kycklingar i redet', går hon (som jag hoppats) i hamn med att matcha musik och budskap programmet igenom. Att tiga still är ju inte Agnes Wolds melodi" skriver Hanna Tornbrant i GP-recensionen.

Du kan lyssna på hela programmet i SRPlay här

Agnes var en av föreläsarna på RDK-dagarna 2006 i Göteborg, där föreläste hon om "Snusk som skydd mot allergi, och lite annat också."

Mot kända mål och möjligheternas horisont!

epSOS-20130107.JPG


Socialstyrelsens Nyhetsbrev!

I Socialstyrelsens Nyhetsbrev kan du läsa om uppdateringar gällande klassifikationer, vad som är på gång i övrigt vad gäller våra klassifikationer och även andra nyheter. Prenumerera gärna på deras Nyhetsbrev, för utförlig information se webbplats

Tillgång till RDK:s intranät!

Du som är medlem i LSF kan ansöka om att få tillgång till RDK:s intranätsida. Första gången får du fylla i ditt namn på raden för Användarnamn, tryck sedan på knappen Ny medlem och fyll i uppgifterna. Du kommer sedan att få inloggningsuppgifter med e-posten. På intranätsidan finns mer information att tillgå, till exempel årsmötesprotokoll, verksamhetsplan och RDK:s historik.

Produkt från Lawebb