Sidhuvudbild

Fortsättningskurs i sjukdomsklassificering
Emendors fortsättningskurs i sjukdomsklassificering inom icke-opererande specialiteter kommer att hållas 4-5 juni på Rosersbergs slott, Märsta. Läs mer här

Grundkurs i sjukdomsklassificering
Emendors grundkurs i sjukdomsklassificering kommer att hållas under Mars - Maj 2018 på Hotel Rival vid Mariatorget på Söder i Stockholm. Läs mer här

PCSI
The PCSI " Introduction to Principles and Applications of Case-Mix in Health Systems 2018" school will be held 9-15 June 2018 in Avignon France. Läs mer här

The PCSI “Advanced Design and Implementation of Case-Mix Funding Models” school will be held 23-27 April 2018 in Limassol, Cyprus. Läs mer här

För mer information om Patient Classification Systems International (PCSI) klicka här

IFHIMA
För mer information om The International Federation of Health Information Management Associations (IFHIMA) klicka här

IHTSDO
För mer information om International Health Terminology Standards Development Organisation (IHTSDO) klicka här

WHO
Internal Classification of Deseases (ICD) ges ut av WHO. Information om ICD-11 hittar du här

RDK:s fortbildningsdagar 2018 på Hotel Tylösand, Halmstad!

Nu kan du anmäla dig till RDK:s fortbildningsdagar 2018, länk nedan!

Workshop 14 mars 2018
Dagarna inleds med workshop med inriktning inom Nefrologi och Endokrinologi onsdagen den 14 mars kl 10.00–16.00 i lokal på Tylösand. Anmälan senast 31 december 2017 enligt nedan.
Har du frågor angående workshopen kontakta Agneta Karlsson

Kallelse till årsmöte 14 mars 2018
Årsmötet äger rum onsdagen den 14 mars kl 19.00 i lokal på Tylösand. Anmälan senast 31 december 2017 enligt nedan. För att delta på årsmötet måste du vara medlem i LSF. Årsmötesdeltagare rekommenderas därför betala in årsavgiften till LSF för 2018 snarast. Motioner och övriga frågor angående årsmötet skickas till Maria Johansson senast den 31 december 2017.

Fortbildningsdagar 15-16 mars 2018
Fortbildningsdagarna äger rum torsdagen den 15 mars kl 08.45 till fredagen den 16 mars kl 15.00 i konferensrum Kongresshallen. Programmet finns på vår hemsida samt i kommande nummer av LSF Magazinet.

Klassificeringsfrågor
RDK:s fortbildningsdagar bygger till stor del på ditt engagemang och dina inskickade frågor. Frågorna leder till fortsatt utveckling för dig och dina kollegor samt en nationell konsensus. Använd vårt frågeformulär för att skicka in dina frågor/funderingar senast 31 december 2017. Frågorna hanteras anonymt. RDK-styrelsen kan inte garantera att alla inskickade frågor/epikriser blir besvarade under RDK:s fortbildningsdagar. Skicka dina frågor per e-post till Frågelådan senast den 31 december 2017.

Konferensavgift
Konferensavgift t.o.m. 10 december:
3 500 kr (inkl måltider, exkl logi).
Konferensavgift fr.o.m. 11 december:
4 500 kr (inkl måltider, exkl logi).

Avgift för workshop 1 500 kr (inkl måltider, exkl logi).

Anmälan är bindande och inga avgifter återbetalas, däremot kan ersättare utses vid förhinder. Kontaktperson för frågor angående anmälan och fakturering är Ingela Fröjdh eller Åsa Wresros.

Anmälan till RDK-dagarna
Anmälan till workshop, årsmötet och fortbildningsdagarna gör du elektroniskt här, senast 31 december 2017. När du erhåller ett bokningsnummer är din anmälan registrerad. Anmälan är bindande.

Certifieringsgenomgång
I samband med fortbildningsdagarna kommer de som skrev RDK:s kodarcertifiering 2017 att erbjudas en genomgång av denna. Denna genomgång sker på onsdagen den 14 mars 2018. Mer information kommer att skickas separat till certifieringsdeltagarna.

Välkomna till Tylösand 2018!

Hälsningar styrelsen i RDK!

Tylosand.jpg

Vinterpratare 2014

Agnes_Wold.jpg Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, överläkare, kommer att vinterprata den 30 december 2014 kl 13:00 i P1.
– Mitt Vinterprat kommer att handla lite om immunsystemet och allergi, varför det är meningslöst att städa och varför man inte behöver vara glad.

Agnes Wold var lite otippat en av de mest delade Sommarpratarna på sociala medier i år.
- Utvecklar ett vaccin mot allergi tillsammans med sin forskargrupp på Sahlgrenska Akademin i Göteborg. Grundtesen är att vi behöver fler virus och bakterier i vår omgivning när vi är små.
- Skakade om forskarvärlden när hon och en kollega lyckades bevisa att kvinnor systematiskt diskriminerades.
- Har debatterat amning.
- Avlivat myter om hur mycket vatten vi måste dricka varje dag.

Agnes var en av föreläsarna på RDK-dagarna 2006 i Göteborg, där föreläste hon om "Snusk som skydd mot allergi, och lite annat också."

Agnes Wold - Sommarpratare i P1

Positivt om Agnes Wolds sommarprogram

"Lugnt, klokt och med glimtar av skön humor" skrev GP:s recensent om radioprogrammet Sommar den 11 augusti. Värd var Agnes Wold, överläkare hos oss och forskare vid Sahlgrenska akademin. Du som missade programmet kan lyssna i efterhand.

Det handlar om hennes kamp i slutet av 90-talet, tillsammans med kollegan Christine Wennerås, för att avslöja hur kvinnor systematiskt diskriminerades vid utdelandet av forskningsanslag, en riktig thriller som fick Medicinska forskningsrådet att avgå och gav genklang i forskarkretsar världen över. Hon jämför med situationen för Elsa Eskilsson, Sveriges första kvinnliga docent på 1800-talet, och hittar många likheter.

Det handlar också om nya rön kring barns allergier i relation till pälsdjur, smuts och inte minst ammande som fått positiva konsekvenser för barnen och minskat skuldbeläggande av mammorna.

"Med Cornelis Sjuttonde Balladen och textraden 'om detta land man bryter seden och inte ständigt kacklar likadant som alla andra kycklingar i redet', går hon (som jag hoppats) i hamn med att matcha musik och budskap programmet igenom. Att tiga still är ju inte Agnes Wolds melodi" skriver Hanna Tornbrant i GP-recensionen.

Du kan lyssna på hela programmet i SRPlay här

Agnes var en av föreläsarna på RDK-dagarna 2006 i Göteborg, där föreläste hon om "Snusk som skydd mot allergi, och lite annat också."

Mot kända mål och möjligheternas horisont!

epSOS-20130107.JPG


Socialstyrelsens Nyhetsbrev!

I Socialstyrelsens Nyhetsbrev kan du läsa om uppdateringar gällande klassifikationer, vad som är på gång i övrigt vad gäller våra klassifikationer och även andra nyheter. Prenumerera gärna på deras Nyhetsbrev, för utförlig information se webbplats

Tillgång till RDK:s intranät!

Du som är medlem i LSF kan ansöka om att få tillgång till RDK:s intranätsida. Första gången får du fylla i ditt namn på raden för Användarnamn, tryck sedan på knappen Ny medlem och fyll i uppgifterna. Du kommer sedan att få inloggningsuppgifter med e-posten. På intranätsidan finns mer information att tillgå, till exempel årsmötesprotokoll, verksamhetsplan och RDK:s historik.

Produkt från Lawebb