Sidhuvudbild

Stockholm 2020

RDK:s fortbildningsdagar 2020 i Stockholm

Quality-Hotel-Sign-Stockholm.jpg Det blev minst sagt lite annorlunda med årets fortbildningsdagar. Annorlunda betyder dock inte sämre – det betyder bara annorlunda. För oss betydde det att vi fick testa och höja stressnivån en aning, tänka i nya banor, använda tekniken på ett sätt vi inte gjort tidigare och tvätta händerna längre och oftare än vanligt.
Årets fortbildningsdagar smygstartade onsdagen den 11 mars med en workshop inom ämnet sepsis. Det var överläkare ElsMarie Rolén från infektionskliniken på Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) i Trollhättan som föreläste. Intresset var stort för årets workshop och den blev snabbt fullbokad. Det var 32 deltagare och enligt utvärderingarna så var workshopen väldigt uppskattad.
När fortbildningsdagarna skulle startas på torsdag morgon hade hälften av deltagarna lämnat återbud. Några regioner fick reseförbud när det gällde tjänsteresor på grund av det nya Coronaviruset och vissa gjorde det egna valet att stanna hemma. Det var då vi intog känslan av att detta kommer bli annorlunda. Annorlunda men bra! Med fokus på att göra det bästa av situationen hälsade vi alla välkomna till Clarion Hotel Sign och årets upplaga av RDK:s fortbildningsdagar. Stämningen var trots allt som hände runt omkring oss riktigt bra. Deltagarna fick dela med sig av deras förväntningar på dagarna och det var ord som intressant, inspirerande och utvecklande som nämndes.

Program 2020

RDK styrelsen har sammanställt referat från föreläsningarna.

Här publiceras de bildspel från föreläsarna som vi har fått tagit del av.

Kodningskvalitet i Patientregistret
Anders Jacobsson, Socialstyrelsen

Frågelådan
Gunnar Henriksson och Olafr Steinum

WHO